Indické grilované kuřecí kousky

95 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu si smícháme citronovou šťávu, chilli koření a špetku soli. Prsa zbavíme nečistot, nakrájíme je na malé kousíčky a necháme je marinovat po dobu 30 minut. Následně je vyjmeme a vymačkáme z nich šťávu.
  • 2
    Smícháme dohromady nakrájené zelené chilli papričky, nakrájené lístky koriandru, smetanu, česnekovou a zázvorovou pastu, vejce, kukuřičnou mouku a špetku soli. Důkladně a pečlivě zamícháme ještě jednou.
  • 3
    Kuřecí kousky necháme v této směsi marinovat 24 hodin, v lednici. Rajčata omyjeme, zbavíme nečistot a rozkrájíme na čtvrtky, které zbavíme dužiny. Cibuli a papriku také zbavíme nečistot, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Cibuli na kolečka.
  • 4
    Kuřecí napícháme postupně s kolečky cibule, kostičkami papriky a rajčaty na špízy. Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme na grilu. Občas otočíme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.