Indické grilované kuřecí kousky
95 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 4kusyPaprika červená
- 10kusůChilli paprička zelená
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 2lžícePasta česneková
- 2lžícePasta zázvorová
- 2špetkySůl
- 4lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu si smícháme citronovou šťávu, chilli koření a špetku soli. Prsa zbavíme nečistot, nakrájíme je na malé kousíčky a necháme je marinovat po dobu 30 minut. Následně je vyjmeme a vymačkáme z nich šťávu.
- 2Smícháme dohromady nakrájené zelené chilli papričky, nakrájené lístky koriandru, smetanu, česnekovou a zázvorovou pastu, vejce, kukuřičnou mouku a špetku soli. Důkladně a pečlivě zamícháme ještě jednou.
- 3Kuřecí kousky necháme v této směsi marinovat 24 hodin, v lednici. Rajčata omyjeme, zbavíme nečistot a rozkrájíme na čtvrtky, které zbavíme dužiny. Cibuli a papriku také zbavíme nečistot, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Cibuli na kolečka.
- 4Kuřecí napícháme postupně s kolečky cibule, kostičkami papriky a rajčaty na špízy. Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme na grilu. Občas otočíme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.