Indické jehněčí s cizrnou
40 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 1kilogramCizrna
- 4kusyCibule
- 2kusyZázvor celý
- 10kusůChilli paprička zelená
- 2kusyBobkový list
- 100mililitrůKokos - mletý (Kopra)
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKurkuma
- 50mililitrůOlej z hořčičných semínek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 10kusůChilli paprička
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 50mililitrůKoriandr čerstvý
- 50mililitrůKari listy
- 1lžičkaSůl
- 0,5kilogramJehněčí maso mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
56 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nasekáme najemno dvě cibule. Smícháme je společně s nakrájenými zelenými chilli papričkami a polovinou lístků koriandru a mletým masem. Důkladně prohněteme a osolíme.
- 2Na suché pánvi necháme pražit ½ červených chilli papriček, kmín a mletý koriandr. Celou směs nadrtíme a umístíme do misky. Ve větším hrnci necháme opražit cizrnu, kterou zalijeme půlkou šálku vody, přidáme kurkumu, garam masalu a špetku soli a vše uvedeme k bodu varu a vaříme.
- 3V kastrůlku si rozpálíme olej. Na rozpáleném oleji následně lehce osmahneme bobkový list, nakrájenou zbylou cibuli a zázvor. Zalijeme směsí z hrnce, zbytkem vody, posypeme mletým kokosem a uvedeme k varu. Z mletého masa zhotovíme kuličky, které vložíme do kastrůlku, okořeníme a zalijeme máslem. Vše necháme vařit 15 minut. Maso vyjmeme, naservírujeme na talíře, zalijeme citronovou šťávou a ozdobené kari listy můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.