Indické jehněčí s cizrnou

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
56 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a nasekáme najemno dvě cibule. Smícháme je společně s nakrájenými zelenými chilli papričkami a polovinou lístků koriandru a mletým masem. Důkladně prohněteme a osolíme.
  • 2
    Na suché pánvi necháme pražit ½ červených chilli papriček, kmín a mletý koriandr. Celou směs nadrtíme a umístíme do misky. Ve větším hrnci necháme opražit cizrnu, kterou zalijeme půlkou šálku vody, přidáme kurkumu, garam masalu a špetku soli a vše uvedeme k bodu varu a vaříme.
  • 3
    V kastrůlku si rozpálíme olej. Na rozpáleném oleji následně lehce osmahneme bobkový list, nakrájenou zbylou cibuli a zázvor. Zalijeme směsí z hrnce, zbytkem vody, posypeme mletým kokosem a uvedeme k varu. Z mletého masa zhotovíme kuličky, které vložíme do kastrůlku, okořeníme a zalijeme máslem. Vše necháme vařit 15 minut. Maso vyjmeme, naservírujeme na talíře, zalijeme citronovou šťávou a ozdobené kari listy můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.