Indické kebaby
95 min.

Ingredience
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusSkořice celá
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaKurkuma
- 750gramůJehněčí plec
- 1kusCitrony
- 1lžičkaKoriandr celý
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
403 mg
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme dohromady zázvor, bobkový list, semínka koriandru, skořici, sůl, mleté chilli a semínka fenyklu. Tuto směs smícháme v míse s garam masalou, kurkumou, olejem a citronovu šťávou.
- 2Maso pokrájíme na plátky a necháme marinovat v míse se směsí cca hodinu. Poté je rozložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut.
- 3Napícháme vždy 3 kusy na grilovací jehlu, ozdobíme citronem a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.