Indické kořeněné polosuché kuře
50 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 2kusyCibule
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusSkořice celá
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžíceMouka kukuřičná
- 3lžíceTuk rostliný
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5kilogramRajčata
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře zbavíme nečistot, kůže a nakrájíme na větší kusy. Chilli koření si v misce smícháme se solí, hřebíčkem, kmínem, kurkumou a skořicí a kuře v něm obalíme. Následně jej odložíme na 2 hodiny stranou.
- 2Rajčata zbavíme slupek a nakrájíme. Na pánvi rozpálíme tuk a kuře smažíme, dokud nám nezezlátne. Následně pánev přikryjeme poklicí a maso necháme dusit.
- 3Když je maso měkčí, sejmeme poklici, přidáme rajčata a maso na mírném ohni vaříme, dokud nezměkne. Šťávu poprášíme kukuřičnou moukou a zamícháme. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.