Indické kuře se zeleným kořením
30 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí maso vařené
- 2lžícePasta zázvorová
- 2lžícePasta česneková
- 1lžíceChilli koření mleté
- 1lžičkaGaram masala
- 125mililitrůJogurt bílý
- 200mililitrůKoriandr čerstvý
- 200mililitrůMáta
- 5kusůChilli paprička zelená
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 90gramůOřechy Kešu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme sůl, mleté chilli, masalu a citronovou šťávu. Ve vzniklé marinádě obalíme nakrájené kuřecí.
- 2Lístky máty a koriandru zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Zelené papričky zbavíme stopek a opláchneme pod tekoucí vodou.
- 3Do jogurtu přidáme zelené papričky, kešu a lístky koriandru a máty. Jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu přidáme ke kouskům kuřete. Vše důkladně zamícháme, přilijeme olej a znovu zamícháme. Vše odložíme na 10 h do lednice, aby maso nasáklo chuť.
- 4Po vyjmutí nabodáme kuřecí na špejle a opečeme na grilu. Po vyjmutí ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.