Indické kuře tandoori
75 min.
Ingredience
- 1lžíceTamarindová pasta
- 1,5lžičkyKmín římský
- 30gramůZázvor
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKurkuma
- 2lžíceCitronová šťáva
- 150gramůJogurt bílý
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 800gramůKuře
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
40 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zázvor i česnek nasekáme nadrobno. Polovinu směsi smícháme se lžičkou římského kmínu, chilli kořením, skořicí, paprikou, kurkumou, citrónovou šťávou a 2 lžícemi oleje. Směs po 2 - 3 minuty osmahneme na suché pánvi, aby koření uvolnilo chuť a vůni. Opečenou směs smícháme s jogurtem a druhou polovinou nasekaného zázvoru i česneku.
- 2Kuře rozdělíme na 8 částí, opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem, po celém povrchu potřeme tamarindovou pastou, osolíme a naložíme do připravené marinády. Několikrát obrátíme, aby se důkladně obalilo, přikryjeme a necháme v ledničce do druhého dne marinovat.
- 3Troubu zapneme na 220°C (plyn na stupeň 7).
- 4Porce kuřete vyndáme z marinády, pokropíme olejem a položíme na plech, potřený olejem. Pečeme 20 minut, maso obrátíme a pečeme dalších 20 minut.
- 5Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Těsně před dopečením kuřete rozehřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, na kterém kroužky cibule opečeme do křupava.
- 6Citron rozkrájíme na osminky, porce kuřete na talíři obložíme osmaženou cibulí, posypeme zbylým římským kmínem a ozdobíme plátky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.