Indické kuřecí kostky
50 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyCibule
- 200gramůRajčata
- 3gramyPepř bílý
- 4gramyKardamom
- 5gramůSkořice mletá
- 1kusChilli paprička
- 20gramůPasta česneková
- 200gramůJogurt bílý
- 600gramůKuřecí prsa
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 6gramůSůl
- 20gramůPasta zázvorová
- 3gramyGaram masala
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na hluboké pánvi rozehřejeme arašídový olej a osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno dozlatova. Mezitím si do mísy nakrájíme rajčata, přidáme česnekovou a zázvorovou pastu, chilli papričku, skořici, garam masalu, pepř, sůl a kardamom. Všechno promícháme,přidáme na pánev a restujeme za stálého míchání 5 minut.
- 2Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, přihodíme ke směsi a restujeme 6 minut, pravidelně promícháváme. Nakonec přilijeme jogurt, zamícháme a necháme na mírném ohni 10 minut dusit. Hotové maso pokapeme limetkovou šťávou, ozdobíme posekaným koriandrem a ihned podáváme, nejlépe s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.