Indické ostré jehněčí
45 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 3kusyCibule
- 1kusZázvor celý
- 10stroužkůČesnek
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžíceKoriandr mletý
- 2lžíceChilli koření mleté
- 4kusyRajčata
- 1lžíceGaram masala
- 100mililitrůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Česnek, chilli, zázvor, kurkumu a mletý koriandr rozetřeme na jemnou pastu. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na tuku následně cibuli osmažíme, dokud se nezabarví do hněda.
- 2Přidáme koření a smažíme, dokud se nezbavíme veškerého tuku. Přidáme nakrájená rajčata a necháme ještě několik minut vařit.
- 3V této směsi podusíme jehněčí, pod pokličkou, dokud nebude maso měkké. Když je maso hotové, posypeme jej masalou a ozdobíme pokrájenými lístky koriandru. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.