Indické placky parata

80 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
36 g
Vápník
2 g
Železo
9 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku a vodu smícháme a uhněteme z nich těsto, které odložíme na 30 minut bokem a přikryjeme navlhčenou utěrkou. Poté ho zalijeme kapkou přepuštěného másla a opět zpracujeme tak, aby z něj vzniklo několik souměrných kuliček.
  • 2
    Kuličky uplácáme, aby z nich vznikly placičky a z obou stran je přetřeme přepuštěným máslem. Placičky následně ohneme vejpůl, aby chytly trojúhelníkový tvar a válečkem je vyválíme na pomoučeném vále.
  • 3
    Rozehřejeme plotýnku a placky opékáme na jedné straně. Když se začne placka zabarvovat do hněda, otočíme ji a opékáme z druhé strany. Zalijeme zbylým přepuštěným máslem a pečeme dozlatova. Ihned podáváme, ale pokud chceme placky zakonzervovat, můžeme je uschovat do nádoby s poklopem či do alobalu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.