Indické placky parata
80 min.
Ingredience
- 300mililitrůMouka pšeničná
- 50mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
36 g
Vápník
2 g
Železo
9 mg
Postup přípravy
- 1Mouku a vodu smícháme a uhněteme z nich těsto, které odložíme na 30 minut bokem a přikryjeme navlhčenou utěrkou. Poté ho zalijeme kapkou přepuštěného másla a opět zpracujeme tak, aby z něj vzniklo několik souměrných kuliček.
- 2Kuličky uplácáme, aby z nich vznikly placičky a z obou stran je přetřeme přepuštěným máslem. Placičky následně ohneme vejpůl, aby chytly trojúhelníkový tvar a válečkem je vyválíme na pomoučeném vále.
- 3Rozehřejeme plotýnku a placky opékáme na jedné straně. Když se začne placka zabarvovat do hněda, otočíme ji a opékáme z druhé strany. Zalijeme zbylým přepuštěným máslem a pečeme dozlatova. Ihned podáváme, ale pokud chceme placky zakonzervovat, můžeme je uschovat do nádoby s poklopem či do alobalu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.