Indické smažené kapsy plněné jehněčím masem

75 min.
Indie

Ingredience

    • 0,5lžičkaGaram masala
    • 200gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžíceOlej olivový
    • 125mililitrůVoda pitná
    • 2stroužkyČesnek
    • 30gramůZázvor
    • 1kusCibule
    • 1lžičkaKari
    • 350gramůJehněčí maso
    • 100gramůHrášek
    • 3lžíceKoriandr
    • 300gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
52 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libové jehněčí maso umeleme.
  • 2
    Hladkou mouku smícháme se lžičkou soli, olejem a vlažnou vodou. Zpracováváme na pomoučeném vále alespoň 5 minut, až vznikne měkké, pružné těsto, které se nelepí na ruce. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet.
  • 3
    Oloupeme a nadrobno nasekáme česnek, zázvor i cibuli, vše ve lžíci rozehřátého rostlinného oleje opečeme do měkka.
  • 4
    Přidáme kari a garam masalu, ještě minutu za stálého míchání opékáme.
  • 5
    Do směsi vložíme mleté jehněčí maso, které opečeme do hněda, přidáme hrášek, osolíme a zvolna ohříváme přibližně 10 minut, dokud se neodpaří většina šťávy z masa. Necháme vystydnout. Nakonec, těsně před dalším zpracováním, vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.
  • 6
    Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, v dlaních vytvarujeme koule, z nich na lehce pomoučeném válu vyválíme placky o průměru 18 cm. Překrojíme je na poloviny, k jednomu konci umístíme náplň a těsto několikrát přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníčky.
  • 7
    Ve fritéze nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olej na 170°C a postupně smažíme kapsy do zlatohněda. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Podáváme horké i studené jako předkrm či hlavní chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.