Indické smažené kapsy plněné jehněčím masem
75 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaGaram masala
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceOlej olivový
- 125mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůZázvor
- 1kusCibule
- 1lžičkaKari
- 350gramůJehněčí maso
- 100gramůHrášek
- 3lžíceKoriandr
- 300gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
52 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Libové jehněčí maso umeleme.
- 2Hladkou mouku smícháme se lžičkou soli, olejem a vlažnou vodou. Zpracováváme na pomoučeném vále alespoň 5 minut, až vznikne měkké, pružné těsto, které se nelepí na ruce. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet.
- 3Oloupeme a nadrobno nasekáme česnek, zázvor i cibuli, vše ve lžíci rozehřátého rostlinného oleje opečeme do měkka.
- 4Přidáme kari a garam masalu, ještě minutu za stálého míchání opékáme.
- 5Do směsi vložíme mleté jehněčí maso, které opečeme do hněda, přidáme hrášek, osolíme a zvolna ohříváme přibližně 10 minut, dokud se neodpaří většina šťávy z masa. Necháme vystydnout. Nakonec, těsně před dalším zpracováním, vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.
- 6Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, v dlaních vytvarujeme koule, z nich na lehce pomoučeném válu vyválíme placky o průměru 18 cm. Překrojíme je na poloviny, k jednomu konci umístíme náplň a těsto několikrát přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníčky.
- 7Ve fritéze nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olej na 170°C a postupně smažíme kapsy do zlatohněda. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Podáváme horké i studené jako předkrm či hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.