Indické smažené kuře

35 min.
Indie

Ingredience

    • 1kilogramKuře
    • 2lžícePasta zázvorová
    • 2lžícePasta česneková
    • 250mililitrůJogurt bílý
    • 4lžíceMouka kukuřičná
    • 4lžíceOřechy burské pražené
    • 3lžíceGaram masala
    • 5kusůChilli paprička zelená
    • 1lžičkaSůl
    • 3lžíceKari listy
    • 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
60 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme dohromady česnekovou pastu, jogurt, zázvorovou pastu a špetku soli. Kuře si nakrájíme na malé kousky, vložíme do marinády a necháme 10 hodin v lednici.
  • 2
    Poté posypeme kuře trochou masaly, dvěma lžícemi buráků, kukuřičnou moučkou a důkladně zamícháme.
  • 3
    Na pánvi si rozehřejeme olej a kuře na něm opékáme, dokud nám nezezlátne. Velkou mísu si obložíme osmaženými lístky kari, zelenými chilli papričkami a zbytkem buráků. Připravíme 4 mističky a každý si bere z velkého talíře. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.