Indické smažené kuře
35 min.

Ingredience
- 1kilogramKuře
- 2lžícePasta zázvorová
- 2lžícePasta česneková
- 250mililitrůJogurt bílý
- 4lžíceMouka kukuřičná
- 4lžíceOřechy burské pražené
- 3lžíceGaram masala
- 5kusůChilli paprička zelená
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceKari listy
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
60 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme dohromady česnekovou pastu, jogurt, zázvorovou pastu a špetku soli. Kuře si nakrájíme na malé kousky, vložíme do marinády a necháme 10 hodin v lednici.
- 2Poté posypeme kuře trochou masaly, dvěma lžícemi buráků, kukuřičnou moučkou a důkladně zamícháme.
- 3Na pánvi si rozehřejeme olej a kuře na něm opékáme, dokud nám nezezlátne. Velkou mísu si obložíme osmaženými lístky kari, zelenými chilli papričkami a zbytkem buráků. Připravíme 4 mističky a každý si bere z velkého talíře. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.