Indický chléb čapati
20 min.
Ingredience
- 50mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku, sůl, mléko a vodu zpracujeme na pevné těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek. Bochánek přikryjeme vlhkou utěrkou a odložíme na půl hodiny bokem. Bochánek lehce zvlhčíme a důkladně prohněteme, aby bylo těsto vláčnější.
- 2Těsto vytvarujeme na menší kuličky. Pomoučníme vál a kuličky rozválíme na placky. Na pánvi opékáme každou placku z obou stran, dokud se na nich neobjeví tmavé flíčky.
- 3Na otevřeném ohni následně pečeme z obou stran, dokud placky nenabobtnají. Zalijeme přepuštěným máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.