Indický smažený chléb
75 min.
Ingredience
- 250mililitrůMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůPšeničná krupice
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 0,25kusDroždí
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1V šálku ohřátého mléka zpracujeme droždí. Mouku, krupici a lžičku přepuštěného másla smícháme a ochutíme trochou soli. Ze směsi společně s droždím zpracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 5 hodin kynou, na teplém místě.
- 2Pomoučníme vál a kynuté těsto na něm rozválíme, dokud nevznikne silná placka. Vzniklou placky pokrájíme na malé kousky, které následně rozválíme na menší kolečka. Tato kolečka osmahneme na přepuštěném másle, dokud nenabobtnají. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.