Indický smažený chléb

75 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Vápník
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V šálku ohřátého mléka zpracujeme droždí. Mouku, krupici a lžičku přepuštěného másla smícháme a ochutíme trochou soli. Ze směsi společně s droždím zpracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 5 hodin kynou, na teplém místě.
  • 2
    Pomoučníme vál a kynuté těsto na něm rozválíme, dokud nevznikne silná placka. Vzniklou placky pokrájíme na malé kousky, které následně rozválíme na menší kolečka. Tato kolečka osmahneme na přepuštěném másle, dokud nenabobtnají. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.