Indický špenát s čočkou
40 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 2kusyCibule
- 1kusZázvor celý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyKoriandr čerstvý
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1lžičkaSůl
- 200gramůČočka jedlá
- 1lžíceOlej rostlinný
- 150gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
4 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
22 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čočku opláchneme a ponoříme na hodinu do studené vody. Špenát taktéž opláchneme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostky a zelené chilli na podlouhlé nudličky. Nastrouháme si zázvor a odložíme ho bokem. Na pánvi opražíme rozdrcená semínka koriandru.
- 2Kostky cibule osmažíme na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Smícháme společně s čočkou, špetkou soli, chilli a nadrcenými semínky koriandru. Při stálém míchání smažíme další 3 minuty.
- 3Zalijeme šálkem vody a na pánev vložíme špenát. Necháme vařit, dokud směs nepustí všechnu vodu. Špenát společně s čočkou umístíme do mísy, rozmělníme a důkladně promícháme. Směs zalijeme našlehaným jogurtem a opět umístíme na pánev, kde necháme dalších 5 minut vařit. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.