Indonéská polévka – Laksa
70 min.
Ingredience
- 3decilitryVývar drůbeží
- 300gramůCibule
- 30gramůCitronová tráva
- 60gramůOříšky makadamové
- 20gramůKoriandr mletý
- 20gramůKrevetová pasta
- 1stroužekČesnek
- 40mililitrůOlej olivový
- 40gramůKurkuma
- 1litrKokosové mléko
- 1decilitrOmáčka ústřicová
- 50mililitrůOmáčka rybí
- 1kusCitrony
- 1lžíceKoriandr celý
- 20gramůKafirové listy
- 12mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
922 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
74 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
60 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do vhodné vysoké kuchyňské nádoby dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, ořechy, citrónovou trávu, limetkové listy. Přidáme koriandr s krevetovou pastou, oloupaný česnek. Nakonec vlijeme olivový olej a mixérem všechny suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu.
- 2V hrnci rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme připravenou rozmixovanou hmotu, vše dobře promícháme. Přisypeme semínka koriandru, kurkumu a spolu na mírném ohni restujeme přibližně 10 minut. Potom vlijeme kokosové mléko, zamícháme, přilijeme vývar, ústřicovou a rabí omáčku. Hrnec přiklopíme poklici a vaříme 40 minut.
- 3Hotovou polévku stáhneme z ohně, vylijeme zbytečnou tekutinu, dochutíme podle vlastní chuti vymačkanou citrónovou šťávou. Polévku necháme 5 minut ustálit pod poklici a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.