Indonéské kuřecí saté

28 min.
Indonésie

Ingredience

    • 600gramůKuřecí prsa
    • 4lžíceOmáčka sójová
    • 2kusyŠalotka
    • 2stroužkyČesnek
    • 1špetkaChilli koření mleté
    • 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
4 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
66 mg
Cukr
107 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme sójovou omáčku s očištěnou, jemně nakrájenou šalotkou, rozmačkaným česnekem, chilli kořením a citronovou šťávou. Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do mísy s připravenou směsí, dobře promícháme, přikryjeme a necháme 1 hodinu marinovat. Kostky masa napichujeme na jehly a opékáme na rozehřátém grilu asi 8 minut za občasného otáčení. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou. Saté podáváme horké. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo čerstvé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.