Indonéské kuřecí saté
28 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
4 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
66 mg
Cukr
107 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme sójovou omáčku s očištěnou, jemně nakrájenou šalotkou, rozmačkaným česnekem, chilli kořením a citronovou šťávou. Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do mísy s připravenou směsí, dobře promícháme, přikryjeme a necháme 1 hodinu marinovat. Kostky masa napichujeme na jehly a opékáme na rozehřátém grilu asi 8 minut za občasného otáčení. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou. Saté podáváme horké. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo čerstvé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.