Irský chléb se sodou

60 min.
Irsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme ve velké míse s vodou a špetkou soli. Přidáme na plátky nakrájené máslo a pořádně promícháme. Poté přidáme podmáslí a opět pořádně mícháme. Drobivé těsto vyklopíme na stůl a pět minut hněteme.
  • 2
    Vytvarujeme oválný chléb a uděláme do něho dva zářezy, které budou asi centimetr hluboké. Poté dáme do trouby péct na 35 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.