Irský chléb se sodou
60 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1špetkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMléko - podmáslí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme ve velké míse s vodou a špetkou soli. Přidáme na plátky nakrájené máslo a pořádně promícháme. Poté přidáme podmáslí a opět pořádně mícháme. Drobivé těsto vyklopíme na stůl a pět minut hněteme.
- 2Vytvarujeme oválný chléb a uděláme do něho dva zářezy, které budou asi centimetr hluboké. Poté dáme do trouby péct na 35 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.