Išelské dortíčky s ořechovým krémem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál nasypeme mouku, kakao, vanilku, moučkový cukr, skořici, strouhanou citronovou kůru a nastrouhané mandle. Přidáme rozsekané máslo, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 30 min odpočinout.
  • 2
    Ztuhlé těsto vyválíme na plát, koblihovým kroužkem vykrájíme kolečka, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
  • 3
    Mezitím si připravíme oříškový krém - smícháme cukr se žloutky a vanilkou a třeme cca 10 minut. Přidáme rum, džem a pražené ořechy. Důkladně promícháme.
  • 4
    Rozehřejeme si čokoládovou polevu.
  • 5
    Na polovinu upečených koleček rozetřeme oříškový krém, druhou polovinu přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou vlašského ořechu. Poté kolečka spojíme, vložíme do papírových košíčků a když poleva ztuhne, můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.