Išelské dortíčky s ořechovým krémem
60 min.
Ingredience
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůKakao
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 40gramůMandle
- 1špetkaSkořice mletá
- 10gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOřechy vlašské
- 100gramůPoleva čokoládová
- Krém
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 1lžičkaRum
- 20gramůDžem rybízový
- 150gramůOřechy lískové pražené
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- Na plech
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme mouku, kakao, vanilku, moučkový cukr, skořici, strouhanou citronovou kůru a nastrouhané mandle. Přidáme rozsekané máslo, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 30 min odpočinout.
- 2Ztuhlé těsto vyválíme na plát, koblihovým kroužkem vykrájíme kolečka, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
- 3Mezitím si připravíme oříškový krém - smícháme cukr se žloutky a vanilkou a třeme cca 10 minut. Přidáme rum, džem a pražené ořechy. Důkladně promícháme.
- 4Rozehřejeme si čokoládovou polevu.
- 5Na polovinu upečených koleček rozetřeme oříškový krém, druhou polovinu přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou vlašského ořechu. Poté kolečka spojíme, vložíme do papírových košíčků a když poleva ztuhne, můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.