Italská Focaccia
55 min.
Ingredience
- 7gramůDroždí sušené
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSůl mořská
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Vápník
18 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s droždím a solí. Přilijeme 4 lžíce oleje, 300 ml vlažné vody a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto hněteme ještě 10 minut, až bude hladké a pružné.
- 2Těsto volně přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny, až zdvojnásobí objem.
- 3Vykynuté těsto rozválíme na obdélník asi 40x25 cm. Polovinu plátu potřeme olivovým olejem a okraje druhé poloviny vodou. Plát přeložíme na obdélník 25x20 cm a vložíme na olejem potřený plech. Klouby ruky těsto zmáčkneme a vydůlkujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout ještě 30-40 minut.
- 4Potom plát pokapeme zbylým olivovým olejem tak, aby olej stekl do důlků. Posypeme mořskou solí, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme 30-35 minut.
- 5Po upečení necháme prochladnout na mřížce. Focacciu podáváme v den, kdy se pekla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
ti Italové ale mají recepty. vypadá to zajímavě, určitě vyzkouším a dám vědět, jaké to bylo.