Italská omáčka z rajčat
130 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1hrstBazalka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji.
- 2Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.
- 3Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut.
- 4Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.
- 5Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.