Italská pečeně
140 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůHovězí libové
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůZelenina kořenová
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 2decilitryVíno červené
- 80gramůSádlo škvařené
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
29 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Naklepeme očištěné maso, osolíme, okořeníme a v horkém sádle prudce opečeme ze všech stran.
- 2Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření a vše osmahneme, vložíme do trouby a za občasného podlévání horkou vodou upečeme do měkka.
- 3Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme znovu troškou vody, přidáme červené víno, sójovou omáčku, rajský protlak a citrónovou šťávu.
- 4Povaříme a hotovou šťávu přecedíme na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.