Italská roláda
35 min.
Ingredience
- Na krém
- 100gramůRicotta
- 4lžíceCukr moučkový
- 3gramyCukr vanilka
- 1lžíceLikér kakaový
- 50gramůČokoláda hořká
- 1lžíceKandované ovoce
- 3kusyVejce slepičí
- 4gramyCukr moučkový
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 3gramySůl
- 2lžíceMléko plnotučné
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Vejce našleháme do pěny. Cukr přidáváme postupně, vždy po rozpuštění předchozí várky. Potom přimícháme mouku, mléko a kypřicí prášek.
- 2Těsto vylijeme do vymaštěné formy o rozměrech 25 x 30 cm, vložíme je do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C a upečeme. Potom je vyklopíme na papír na pečení. Papír z něj sejmeme a zarovnáme okraje. Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a necháme 5 minut odležet. Znovu je rozložíme a necháme vychladnout.
- 3Na krém v míse důkladně promícháme ricottu s moučkovým cukrem, vanilkou a kakaovým likérem. Přidáme čokoládu a kandované ovoce, krém rozetřeme na těsto. Roládu srolujeme a ozdobíme šlehačkou
- 4a nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.