Italská roláda

35 min.
Itálie

Ingredience

  • Na krém
    • 100gramůRicotta
    • 4lžíceCukr moučkový
    • 3gramyCukr vanilka
    • 1lžíceLikér kakaový
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 1lžíceKandované ovoce
    • 3kusyVejce slepičí
    • 4gramyCukr moučkový
    • 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 3gramySůl
    • 2lžíceMléko plnotučné
    • 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce našleháme do pěny. Cukr přidáváme postupně, vždy po rozpuštění předchozí várky. Potom přimícháme mouku, mléko a kypřicí prášek.
  • 2
    Těsto vylijeme do vymaštěné formy o rozměrech 25 x 30 cm, vložíme je do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C a upečeme. Potom je vyklopíme na papír na pečení. Papír z něj sejmeme a zarovnáme okraje. Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a necháme 5 minut odležet. Znovu je rozložíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Na krém v míse důkladně promícháme ricottu s moučkovým cukrem, vanilkou a kakaovým likérem. Přidáme čokoládu a kandované ovoce, krém rozetřeme na těsto. Roládu srolujeme a ozdobíme šlehačkou
  • 4
    a nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.