Italské biscotti-vánoční sušenky
55 min.
Ingredience
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 250gramůCukr třtinový
- 3kusyVejce slepičí
- 85gramůKandované ovoce
- 1kusPomeranče
- 85gramůHrozinky
- 50gramůMandle
- 50gramůPistácie
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaNové koření mleté
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, kypřící prášek, koření a cukr, přidáme vejce, nastrouhanou pomerančovou kůru a zpracujeme těsto. Nakonec přidáme ovoce, oloupané pistácie a mandle.
- 2Pružné těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé vyválíme váleček asi 30 cm dlouhý. Rozložíme na plech s pečícím papírem, dál od sebe.
- 3Pečeme až těsto zpevní ale stále je bledé, necháme vychladnout.
- 4Z válečků krájíme centimetr silné plátky, které rozložíme na plech s pečícím papírem a ještě dalších 15 minut pečeme.
- 5Necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.