Italské chlebové placky
55 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 75mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaOlej olivový
- 250mililitrůSodovka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
68 mg
Vápník
4 mg
Postup přípravy
- 1Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vodou. Počkáme, až se rozpustí a poté přimícháme mouku, sůl, olej a sycenou vodu. Vše promícháme, vyklopíme na pomoučený vál a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme na teplém místě aspoň 1 hodinu kynout.
- 2Těsto rozdělíme na osm kousků a z každého vyválíme placku o průměru 15cm. Pokud se nám nedaří těsto vyválet, lehce je navlhčíme vodou a minutu počkáme.
- 3Pánev nahříváme cca pět minut na maximální plamen, poté na ní dáme připravenou placku a vidličkou ji propíchneme, aby se nenafoukla. Opékáme z každé strany cca pět minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.