Italské preclíky s vejcem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme prosátou mouku, sůl, cukr, citron. kůru a přilijeme kvásek, který vykynul asi ze 3 dkg droždí. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, jež necháme vykynout. Z těsta krájíme kousky, které tvarujeme jako válečky na vánočku (jen kratší). Jeden konec pletence musí tvořit oko, do kterého pak umístíme vařené červené vajíčko. Pletence vložíme do rozehřáté trouby a pečeme je do červena. Podáváme o Velikonocích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.