Italské preclíky s vejcem
60 min.
Ingredience
- 7kusůVejce slepičí
- 50dekagramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 4dekagramyCukr krupice
- 3dekagramyDroždí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 8dekagramůMáslo čerstvé
- 0,25litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme prosátou mouku, sůl, cukr, citron. kůru a přilijeme kvásek, který vykynul asi ze 3 dkg droždí. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, jež necháme vykynout. Z těsta krájíme kousky, které tvarujeme jako válečky na vánočku (jen kratší). Jeden konec pletence musí tvořit oko, do kterého pak umístíme vařené červené vajíčko. Pletence vložíme do rozehřáté trouby a pečeme je do červena. Podáváme o Velikonocích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.