Italské ravioli

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
45 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
414 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále smícháme hrubou mouku s 1 vejcem, špetkou soli a s vlažnou vodou (podle potřeby). Vypracujeme vláčné nudlové těsto, které tence rozválíme a nakrájíme na malé čtverce.
  • 2
    Čtverce těsta potřeme bílkem a vždy na polovinu klademe lžičku masové nádivky. Čtverce přehneme, okraj dobře přitiskneme a odkrojíme rádýlkem, aby byl vroubkovaný.
  • 3
    Naplněné ravioli vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme chvíli a když vyplavou na povrch, povaříme je ještě 3-5 minut. Potom ravioli vyjmeme a necháme na sítu odkapat.
  • 4
    Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným parmezánem.
  • 5
    Příprava náplně: Mleté pečené maso smícháme s jemně nastrouhaným parmezánem a vegetou, spojíme vejcem. Podle chuti mírně osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.