Italské ravioli
35 min.
Ingredience
- Na náplň
- 30gramůSýr Parmezán
- 1špetkaVegeta
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůVepřové maso pečené
- Na ravioli
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 3mililitryVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSýr Parmezán
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- Na vaření
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
45 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
414 mg
Postup přípravy
- 1Na vále smícháme hrubou mouku s 1 vejcem, špetkou soli a s vlažnou vodou (podle potřeby). Vypracujeme vláčné nudlové těsto, které tence rozválíme a nakrájíme na malé čtverce.
- 2Čtverce těsta potřeme bílkem a vždy na polovinu klademe lžičku masové nádivky. Čtverce přehneme, okraj dobře přitiskneme a odkrojíme rádýlkem, aby byl vroubkovaný.
- 3Naplněné ravioli vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme chvíli a když vyplavou na povrch, povaříme je ještě 3-5 minut. Potom ravioli vyjmeme a necháme na sítu odkapat.
- 4Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným parmezánem.
- 5Příprava náplně: Mleté pečené maso smícháme s jemně nastrouhaným parmezánem a vegetou, spojíme vejcem. Podle chuti mírně osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.