Italské rissoto s hráškem a parmezánem

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1172 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
1 g
Cukr
305 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme malou snítku meduňky a máty, listky otrháme, kromě 4 lístků bylinky pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. Parmezán nastrouháme na hoblinky a odložíme.
  • 2
    Připravíme základní rissoto: rýži dáme do síta a pod tekoucí vodou dobře promyjeme a necháme okapat. Olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přidáme rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Zalijeme ji částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15-20 minut, až je rýže hotová.
  • 3
    2-3 minuty před koncem vaření přidáme k rýži zelený mražený hrášek a bylinky.
  • 4
    Rissoto rozdělíme ihned na talíře, posypeme hoblinkami parmezánu, ozdobíme lístky bylinek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.