Italské rissoto s hráškem a parmezánem
30 min.
Ingredience
- 8lžicHrášek mražený
- 1lžíceMeduňka
- 1lžíceMáta
- 70gramůSýr Parmezán
- Rizoto základní
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůRýže Arborio
- 2kusyŠalotka
- 0,7litrVývar drůbeží
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1172 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
1 g
Cukr
305 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme malou snítku meduňky a máty, listky otrháme, kromě 4 lístků bylinky pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. Parmezán nastrouháme na hoblinky a odložíme.
- 2Připravíme základní rissoto: rýži dáme do síta a pod tekoucí vodou dobře promyjeme a necháme okapat. Olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přidáme rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Zalijeme ji částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15-20 minut, až je rýže hotová.
- 32-3 minuty před koncem vaření přidáme k rýži zelený mražený hrášek a bylinky.
- 4Rissoto rozdělíme ihned na talíře, posypeme hoblinkami parmezánu, ozdobíme lístky bylinek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.