Italské rizoto s chřestem

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
2 g
Cukr
883 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelený chřest omyjeme a rozkrájíme na kostičky.
  • 2
    V kastrolu rozpustíme máslo a nasypeme na něj nadrobno nakrájenou šalotku. Počkáme až zesklovatí, ovšem neměla by zhnědnout. Přisypeme rýži, kterou krátce orestujeme. Na porci rizota počítáme dvě hrsti rýže. Díky tomu bude mít rizoto výraznější chuť a také se stane krémovějším. Zalijeme bílým vínem. Necháme vařit, dokud se všechno bílé víno úplně neodvaří a v kastrolu opět nezbude jenom tuk. K rýži budeme přidávat na kostičky nakrájený chřest. Vlijeme zeleninový vývar, aby hladina vývaru sahala asi půl centimetru nad rýží. Mícháme a necháváme provářet. Když se vývar odpaří, přiléváme postupně další, dokud není rýže úplně hotová.
  • 3
    Pak odstavíme pryč z ohně a nasypeme strouhaný parmezán. Vložíme lžíci másla. Teď už se rýže nesmí vařit. Promícháme a necháme 2 minuty odležet.
  • 4
    Na talíři rizoto ještě dozdobíme plátky parmezánu a zakápneme balzamikovým octem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.