Italské rizoto s houbami
40 min.
Ingredience
- 320gramůRýže Carnarolli
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 60gramůHouby sušené
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl mořská
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
58 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby necháme chvíli namočené ve sklenici vody.
- 2V pánvi na másle a oleji osmahneme nasekanou cibuli. Přidáme hrst rýže a podlijeme zeleninovým vývarem. Dále přidáme houby a vše zalijeme suchým bílým vínem. Za stálého míchání vaříme, odpařujeme tekutinu, postupně přidáváme rýži a přiléváme další vývar. Stále mícháme, až do odpaření tekutiny a změknutí rýže.
- 3Do rizota přidáme plátek másla, nastrouhaný sýr, osolíme a znovu mícháme až do doby, kdy bude mít rizoto krémovou konzistenci.
- 4Při podávání ozdobíme každou porci nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.