Italské tiramisu s čerstvými jahodami
20 min.
Ingredience
- 0,5litrSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůCukr vanilka
- 100gramůCukr krystal
- 0,5decilitrLikér mandlový - Amaretto
- 8kusůPiškoty cukrářské
- 1decilitrKáva Espresso
- 1hrstJahody zahradní
- 1lžičkaKakao
- 1lžičkaMáta
- 250gramůMascarpone
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3855 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
157 g
Sacharidy
574 g
Vláknina
8 g
Cukr
324 g
Postup přípravy
- 1Šlehačku s mascarpone společně ušleháme dohusta. Poté zlehka vmícháme oba druhy cukru a amaretto.
- 2Na talíře nebo do pohárů rozložíme piškoty namočené v kávě a lžící na ně navrstvíme připravenou šlehačku. Posypeme kakaem, doplníme čerstvými jahodami, dozdobíme snítkou máty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.