Italský cheesecake tiramisu

75 min.
Itálie

Ingredience

    • 115gramůMáslo čerstvé
    • 115gramůCukr krupice
    • 2kusyVejce slepičí
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50gramůKakao - prášek
    • 500gramůMascarpone
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 80mililitrůEspreso
    • 100mililitrůLikér mandlový - Amaretto
    • 50gramůToblerone - mléčná čokoláda
    • 500gramůCréme fraiche
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
48 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 2
    Cukr a máslo vyšleháme metlou nebo elektrickým šlehačem do pěny. Přidáme vejce a znovu prošleháme. Na povrch prosejeme mouku s kypřicím práškem, kakao ( 15 g ) a zapracujeme. Upravíme těsto do formy kterou jsme vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Použijeme kulatou otevírací dortovou formu o průměru 23 cm. Formu vložíme do předehřáté formy a pečeme 10 - 15 minut. Těsto musí být pružné a mělo by se po zmáčknutí prstem rychle navrátit do původního tvaru.
  • 3
    Korpus necháme zcela vychladnout.
  • 4
    Prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse. Navrch prosejeme moučkový cukr a zapracujeme. Po ochutnání můžeme ještě podle chuti dosladit cukrem.
  • 5
    Vyjmeme korpus z formy a ostrým zoubkovaným nožem ho prožízneme. Spodní polovinu vrátíme do formy.
  • 6
    Smícháme espreso s likérem Amaretto. ( Pokud nemáme k dispozici přístroj na výrobu espresa, rozpustíme jednu lžíci instantní kávy v 80 ti ml horké vody a necháme vychladnout ). Polovinou tekutiny pokapeme základ ve formě. Pak na něj nasypeme polovinu nahrubo nastrouhané nugátové čokolády ( např. Toblerone )a poprášíme kakaem. Polovinu krému naneseme na spodní vrstvu be formě a širokým plochým nožem ji urovnáme. Znovu poprášíme kakaem. Na krém položíme druhou polovinu korpusu, zakapeme ji zbytkem espresa s likérem Amaretto, posypeme zbytkem čokolády a ještě jednou poprášíme kakaem. Potřeme zbývajícím krémem a povrch zasypeme kakaem tak, aby zůstal střed dezertu světlý. Cheesecake dáme do chladničky a necháme nejlépe přes noc ztuhnout.
  • 7
    Cheesecake uvolníme id ráfku, vyjmeme z formy a přeneseme na tác. Nakrájíme na 10 porcí a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.