Italský chléb
50 min.
Ingredience
- 2,75decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůPolenta
- 1lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Mouku smícháme s polentou a přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.