Italský chléb s medem
115 min.
Ingredience
- 275mililitrůVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaDroždí sušené
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vlažnou vodu, 1 lžičku soli, med, olej, hladkou mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté jej vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a vytvoříme kouli. Dáme ji na vymazaný plech zploštíme a uděláme 1 cm hluboké zářezy ve tvaru mřížky. Necháme 1 hodinu kynout. Na potření si rozmícháme 1 lžíci vody s 0.5 lžičky soli a potřeme bochník. Potom jej posypeme hrubou moukou a pečeme v troubě při 180°C 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.