Italský domácí chléb

110 min.
Itálie

Ingredience

    • 2lžičkyDroždí
    • 350mililitrůVoda pitná
    • 125mililitrůMléko polotučné
    • 1lžičkaSladový extrakt
    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 2lžičkySůl
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
68 mg
Vápník
22 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jako první připravíme v míse kvásek. Smícháme lžičku droždí se 150ml vlažné vody a necháme pět minut droždí rozpouštět. Pak přidáme 125ml vlažného mléka, lžičku sladu a 200g mouky. Vše pořádně promícháme v těsto a necháme 12 hodin na chlaném místě.
  • 2
    Připravíme těsto: Droždí nasypeme do 100ml vody a opět necháme pět minut rozpouštět. Pak přidáme 100ml vody, 300g mouky a sůl. Zamícháme a přidáme kvásek. Opět pořádně zamícháme a minimálně pět minut ručně prohněteme. Dáme na chladné místo a necháme alespoň dvě hodiny kynout.
  • 3
    Z těsta poté vytvarujeme dva kulaté bochníky chleba, dáme na plech a necháme ještě hodinu kynout. Pak už jen stačí dát do trouby a 50 minut péct při teplotě 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.