Italský kuřecí nákyp

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
36 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
788 mg
Cukr
670 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečené (nebo vařené) kuřecí maso jemně umeleme.
  • 2
    V kastrole rozpustíme máslo, vsypeme mouku a do vzniklé světlé jíšky vlijeme mléko. Bešamel chvíli povaříme.
  • 3
    Mleté maso smícháme v míse s bešamelem, nastrouhaným sýrem, žloutky a solí. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 4
    Směs vložíme do máslem vymazané nákypové formy a ve středně vyhřáté troubě upečeme nákyp dorůžova.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.