Italský kuřecí nákyp
60 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
36 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
788 mg
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1Pečené (nebo vařené) kuřecí maso jemně umeleme.
- 2V kastrole rozpustíme máslo, vsypeme mouku a do vzniklé světlé jíšky vlijeme mléko. Bešamel chvíli povaříme.
- 3Mleté maso smícháme v míse s bešamelem, nastrouhaným sýrem, žloutky a solí. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 4Směs vložíme do máslem vymazané nákypové formy a ve středně vyhřáté troubě upečeme nákyp dorůžova.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.