Italský tvarohový koláč

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky nasypeme do misky a přelijeme italským dezertním vínem, necháme naložené 30 minut.
  • 2
    Na dno dortové formy vložíme pečící papír, formu vytřeme máslem a vysypeme krupicí.
  • 3
    Silonovým sítem protlačíme do misky sýr ricotta, přidáme žloutky, cukr, krupici a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme.
  • 4
    Přisypeme hrozinky, nadrobno nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Promícháme a vše nalijeme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Po upečení musí být povrch koláče pevný a okraje by se měly mírně oddalovat od stěn.
  • 5
    Koláč necháme chladnout v otevřené troubě zhruba 2-3 hodiny. Poté jej vyklopíme z formy. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme červeným rybízem a snítkou máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.