Italský tvarohový koláč
70 min.
Ingredience
- 3lžíceVíno Marsala
- 50gramůHrozinky
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 350gramůSýr Ricotta
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 30gramůKandovaná pomerančová kůra
- 2lžíceKrupice pšeničná
- 2kusyCitrony
- 2lžíceCukr moučkový
- 100gramůRybíz červený
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky nasypeme do misky a přelijeme italským dezertním vínem, necháme naložené 30 minut.
- 2Na dno dortové formy vložíme pečící papír, formu vytřeme máslem a vysypeme krupicí.
- 3Silonovým sítem protlačíme do misky sýr ricotta, přidáme žloutky, cukr, krupici a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme.
- 4Přisypeme hrozinky, nadrobno nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Promícháme a vše nalijeme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Po upečení musí být povrch koláče pevný a okraje by se měly mírně oddalovat od stěn.
- 5Koláč necháme chladnout v otevřené troubě zhruba 2-3 hodiny. Poté jej vyklopíme z formy. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme červeným rybízem a snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.