Jabčánková omáčka
35 min.
Ingredience
- 300gramůJablka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůBujón hovězí
- 40gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 2decilitryVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Omytý a osušený citron nastrouháme a pak z něj do sklenice vymačkáme šťávu.
- 2Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme do hrnce, podlijeme vínem, přimícháme citronovou kůru a pod poklicí pomalu dusíme doměkka přibližně 10-15 minut. Pak směs rozmixujeme na protlak.
- 3V druhém hrnci si rozpálíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným hovězím bujonem, vyšleháme dohladka a přivedeme k varu. Jíšku povaříme 4 minuty, přimícháme jablkový protlak, cukr, podle chuti sůl a dochutíme citronovou šťávou.
- 4Jabčánkovou omáčku podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.