Jablečná kaše s mandlemi a ořechy
50 min.
Ingredience
- 1kilogramJablka
- 2decilitryVoda pitná
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůCitronová kůra
- 5gramůSkořice mletá
- 150gramůCukr krupice
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMandle
- 60gramůOřechy lískové
- 50gramůHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
122 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
10 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vodu s citronovou šťávou a kůrou přivedeme k varu, přisypeme skořici a přidáme jablka. Povaříme asi 20 minut doměkka, necháme trochu vychladnout, osladíme a rozmixujeme. Vmícháme nasekané pražené mandle, ořechy a trochu hrozinek. Povrch kaše ozdobíme ušlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.