Jablečná krupicová kaše

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Podusíme je s trochou vody na kaši.
  • 2
    Do jablečné kaše zavaříme krupici, přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme. Během varu můžeme přidat trochu vody.
  • 3
    Do uvařené kaše vmícháme cukr a necháme jej rozpustit.
  • 4
    Kaši podáváme omaštěnou máslem a oslazenou skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 25. 10. 2015
Jablečná krupicová kaše
Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, jelikož máme ze zahrádky docela dost jablek. Musela jsem je dusit docela dlouho, příště je spíš nahrubo nastrouhám. Ono taky záleží na odrůdě a na zralosti. Při pomalém přisypávání krupice je třeba intenzívně míchat nebo můžeme krupici rozmíchat v malém množství vody a za stálého míchání jablečné směsi do ní vylít. Je to fajn sladké jídlo pro děti a nejen pro ně :-)