Jablečná musaka
90 min.
Ingredience
- ořechová náplň
- 1litrMléko plnotučné
- 150gramůHrozinky
- 150gramůOřechy vlašské
- 1baleníCukr vanilka
- usmažená jablka
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 200gramůStrouhanka
- 20gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCitrony
- 1000gramůJablka
- 2baleníCukr skořicový
- zálivka
- 2lžíceCukr skořicový
- 3lžíceCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr krupice
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
49 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
8 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1K sladkému pokrmu,který budeme připravovat, si nejdříve přichystáme všechny ingredience.
- 2Náplň připravíme tak, že dáme svařit 1 litr mléka. Do vroucího mléka přidáme 150 g nasekaných vlašských ořechů, 150 g omytých hrozinek a 1 vanilkový cukr. Promícháme a odstavíme.
- 3V misce ve 2 dl smetany rozšleháme 1 žloutek s 20 g cukru. Tuto součást pokrmu dáme zatím stranou.
- 4Omytá jablka rozkrojíme, vykrojíme jadřince a jablka pokrájíme na plátky, které si rozložíme na tác, pokapeme šťávou z jednoho citronu a posypeme 50g cukru a skořicovým cukrem ze dvou balíčků. Necháme pár minut odležet a mezitím rozšleháme 2 vajíčka, ve kterých plátky jablek namočíme. Poté jablečné plátky obalíme ve strouhance a usmažíme dorůžova z každé strany na rozpáleném oleji.
- 5Usmažené plátky jablek si rozdělíme na dvě části. První část klademe na dno zapékací mísy, kterou jsme vymazali 20g másla, na jablka dáme připravenou ořechovou směs a na ni naklademe druhý díl jablek. Vše zalijeme připravenou smetanou se žloutkem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 25 minut dozlatova.
- 6Upečenou musaku posypeme směsí moučkového cukru se skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.