Jablečná polévka s kyselou smetanou
40 min.
Ingredience
- 60gramůCukr krupice
- 40gramůRýže loupaná
- 1kusSkořice mletá
- 150gramůŽemle tuková
- 1kusCitrony
- 600gramůJablka
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
10 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka rozkrájíme, přidáme citronovou kůru a skořici a spolu se žemlí je rozdusíme na kaši. Prolisujeme bez koření, osladíme, zředíme vařící vodou a krátce povaříme.
- 2Přebranou a propláchnutou rýži uvaříme nebo udusíme, osolíme a dáváme ji zvlášť na talíř.
- 3Polévku nakonec doplníme podle chuti hustou kyselou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.