Jablečná povidla dochucená octem
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyJablka
- 1kilogramCukr krystal
- 1decilitrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
4 g
Cukr
121 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Na masovém mlýnku je umeleme. Ke kaši přisypeme cukr, přilijeme ocet, promícháme a necháme cukr rozpustit.
- 2Poté v kastrolu vaříme po částech, za stálého míchání, až do zhoustnutí. Ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout. Uzavřeme, uložíme na suchém a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.