Jablečná povidla s ostružinami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
7 g
Cukr
90 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Vsypeme do kastrolu, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Ostružiny přebereme, prolisujeme, šťávu přilijeme k jablkové kaši. Přidáme cukr, promícháme a necháme rozpustit.
  • 2
    Vaříme po částech, ihned naléváme do sklenic. Po vychladnutí zavíčkujeme, uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.