Jablečná povidla s ostružinami
50 min.
Ingredience
- 1kilogramJablka
- 1kilogramOstružiny
- 750gramůCukr krystal
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
7 g
Cukr
90 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Vsypeme do kastrolu, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Ostružiny přebereme, prolisujeme, šťávu přilijeme k jablkové kaši. Přidáme cukr, promícháme a necháme rozpustit.
- 2Vaříme po částech, ihned naléváme do sklenic. Po vychladnutí zavíčkujeme, uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.