Jablečná štola
45 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 160gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 150gramůMouka polohrubá
- 4kusyJablka
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
- 2V mixéru utřeme máslo a cukr, šleháme asi 1minutu. Poté přidáme žloutky a dále třeme. Nakonec přisypeme mouku a směs rychle promícháme.
- 3Troubu předehřejeme na 150C.
- 4K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Na závěr přimícháme jablka, která nejprve oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky.
- 5Směs vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 30minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.