Jablečná štola

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
  • 2
    V mixéru utřeme máslo a cukr, šleháme asi 1minutu. Poté přidáme žloutky a dále třeme. Nakonec přisypeme mouku a směs rychle promícháme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 150C.
  • 4
    K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Na závěr přimícháme jablka, která nejprve oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky.
  • 5
    Směs vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 30minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.