Jablečná zemlbába s tvarohem
50 min.
Ingredience
- 1kusVeka
- 100gramůHrozinky
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 250gramůTvaroh jemný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme na plátky, tvaroh rozšleháme, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na plátky.
- 2Do tvarohu vmícháme jablka, cukr a strouhanou citronovou kůru.
- 3Do olejem vymazaného pekáče vkládáme střídavě veku, kterou pokapeme třetinou rozpuštěného másla a potřeme tvarohem s jablky, na něž nasypeme třetinu hrozinek a posypeme špetkou skořice. Vrchní vrstva musí být plátky veky. Vše poté zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a špetkou muškátového oříšku a pečeme v předehřáté troubě, dokud povrch veky nezrůžoví.
- 4Porce servírujeme sypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.