Jablečná zemlbába s tvarohem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku nakrájíme na plátky, tvaroh rozšleháme, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na plátky.
  • 2
    Do tvarohu vmícháme jablka, cukr a strouhanou citronovou kůru.
  • 3
    Do olejem vymazaného pekáče vkládáme střídavě veku, kterou pokapeme třetinou rozpuštěného másla a potřeme tvarohem s jablky, na něž nasypeme třetinu hrozinek a posypeme špetkou skořice. Vrchní vrstva musí být plátky veky. Vše poté zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a špetkou muškátového oříšku a pečeme v předehřáté troubě, dokud povrch veky nezrůžoví.
  • 4
    Porce servírujeme sypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.