Jablečná žemlovka
75 min.
Ingredience
- 700gramůChléb toastový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVanilkový lusk
- 2špetkySkořice mletá
- 10gramůCitronová kůra
- 100gramůCukr krupice
- 30gramůCukr moučkový
- 1000gramůJablka
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
9 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Zapékací formu vymažeme máslem.
- 2Chleba nakrájíme na jednotlivé plátky, okrájíme kůrky a krajíčky rozkrájíme na trojúhelníky. Dno formy a boky obložíme plátky chleba tak, aby se lehce překrývaly.
- 3Jablka dáme vařit se 100 ml vody, citrónovou kůrou, skořicí, 50 g másla a vanilkovým luskem. Dusíme 20 minut, poté odstavíme, vyjmeme vanilkový lusk a směs propasírujeme přes sítko. Jablečnou kaši vlijeme do formy s chlebem a dále pečeme 35 minut při 200 °C.
- 4Upečenou žemlovku necháme 30 minut odležet, poté vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.