Jablečná žemlovka

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
9 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Zapékací formu vymažeme máslem.
  • 2
    Chleba nakrájíme na jednotlivé plátky, okrájíme kůrky a krajíčky rozkrájíme na trojúhelníky. Dno formy a boky obložíme plátky chleba tak, aby se lehce překrývaly.
  • 3
    Jablka dáme vařit se 100 ml vody, citrónovou kůrou, skořicí, 50 g másla a vanilkovým luskem. Dusíme 20 minut, poté odstavíme, vyjmeme vanilkový lusk a směs propasírujeme přes sítko. Jablečnou kaši vlijeme do formy s chlebem a dále pečeme 35 minut při 200 °C.
  • 4
    Upečenou žemlovku necháme 30 minut odležet, poté vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.