Jablečňáky s perníkem

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
2 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a oloupaná jablka najemno nastrouháme a zahustíme hrubou moukou. Dobře promícháme.
  • 2
    Ze vzniklé lepivé směsi tvarujeme knedlíčky o velikosti pingpongového míčku.
  • 3
    Knedlíčky vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme je, dokud nevyplavou na povrch.
  • 4
    Hotové knedlíčky přelijeme bílým jogurtem a posypeme nastrouhaným perníkem.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.