Jablečňáky s perníkem
20 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 150gramůJogurt bílý
- 50gramůPerník
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
2 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Omytá a oloupaná jablka najemno nastrouháme a zahustíme hrubou moukou. Dobře promícháme.
- 2Ze vzniklé lepivé směsi tvarujeme knedlíčky o velikosti pingpongového míčku.
- 3Knedlíčky vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme je, dokud nevyplavou na povrch.
- 4Hotové knedlíčky přelijeme bílým jogurtem a posypeme nastrouhaným perníkem.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.