Jablečné bonbony
45 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
- 2lžíceCukr moučkový
- 500gramůCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
- 1kusPomeranče
- 1000gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
7 g
Cukr
159 g
Postup přípravy
- 1Cukr s vodou svaříme na hustší sirup. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka, promícháme a do směsi přidáme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče. Vaříme za stálého míchání a když začne hmota houstnout, odstavíme z ohně.
- 2Vmícháme spařené, oloupané a podélně nakrájené mandle.
- 3Ze směsi tvarujeme kulaté bonbony a obalujeme je v moučkovém cukru. Bonbony rozložíme na papírovou utěrku a necháme je chvíli proschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.