Jablečné cookies
35 min.
Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1šálekMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 450gramůJablka
- 0,25lžičkaSoda jedlá
- 2lžíceTuk rostlinný
- 0,5šálekCukr krupice
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5šálekOřechy vlašské
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
15 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná jablka bez jader povaříme v trošce vody na mírném plameni. Povařená měkká jablka necháme vychladnout a poté je vidličkou rozmačkáme, vznikne nám jablečné pyré.
- 2Poté předehřejeme troubu na 190 °C. Připravíme si plech na pečení, který pomažeme tukem. V míse utřeme cukr s máslem a přidáme vychladlé jablečné pyré. Nakonec do směsi přidáme prosetou mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici a jedlou sodu. Všechno důkladně promícháme a přidáme nadrobno nasekané vlašské ořechy.
- 3Vzniklé těsto nabíráme polévkovou lžící a pokládáme na připravený plech. Jednotlivé hromádky dáváme asi 3 cm od sebe.
- 4Pečeme 10 minut dozlatova. Cookies podáváme vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.