Jablečné hrudky se skořicí

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůCukr krystal
    • 20gramůCukr vanilka
    • 2gramySůl
    • 2kusyVejce slepičí
    • 150gramůMouka pohanková
    • 50gramůMouka bezlepková Mantler
    • 750gramůJablka
    • 2lžíceŠťáva citrónová
    • 1lžičkaXantanová guma
    • 60gramůMáslo tradiční
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo utřeme do pěny s krystalovým i vanilkovým cukrem a se špetkou soli. Poté přimícháváme postupně celá vejce i obě mouky, které jsme prosáli s kypřícím práškem do pečiva a se lžičkou xantanové gumy. Těsto ochutíme na jemno pokrájenými nebo nastrouhanými jablky, dvěma lžícemi citrónové šťávy a polovinou lžičky skořice, dobře promícháme. Polévkovou lžící vykrajujeme z těsta malé kousky, které ukládáme na plech, vyložený pečicím papírem, pečeme při teplotě 200°C asi 20 minut. Jablečné hrudky podáváme jako zákusek, vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.