Jablečné hrudky se skořicí
60 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krystal
- 20gramůCukr vanilka
- 2gramySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pohanková
- 50gramůMouka bezlepková Mantler
- 750gramůJablka
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 1lžičkaXantanová guma
- 60gramůMáslo tradiční
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme do pěny s krystalovým i vanilkovým cukrem a se špetkou soli. Poté přimícháváme postupně celá vejce i obě mouky, které jsme prosáli s kypřícím práškem do pečiva a se lžičkou xantanové gumy. Těsto ochutíme na jemno pokrájenými nebo nastrouhanými jablky, dvěma lžícemi citrónové šťávy a polovinou lžičky skořice, dobře promícháme. Polévkovou lžící vykrajujeme z těsta malé kousky, které ukládáme na plech, vyložený pečicím papírem, pečeme při teplotě 200°C asi 20 minut. Jablečné hrudky podáváme jako zákusek, vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.